Grov pai med kylling og basilikumkrem
Deilig pai med grov bunn, mild og god basilikumkrem og magert og velsmakende fyll. Paien kan lages i stor paiform eller i små porsjonsformer
40 - 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Bunn |
|
| 1 dl | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1 ss | rosmarin |
| 1 ts (5g) | salt |
| 2 ss | vann |
| 110 g | smør |
|
Basilikumkrem |
|
| 1 dl | fetaost |
| 1 dl | gresk youhurt |
| 1 fedd | hvitløk |
| 1/2 potte | basilikum |
| 1 bunt | persille |
| 1/2 ts | salt |
| 1/2 ts | pepper |
|
Fyll |
|
| 400 g | ferdigstekt kyllingfilet/ skinke |
| 1/2 ss | margarin |
| 300 g | cherrytomat |
| 1 stk | vårløk |
| 1/2 potte | basilikum |
Slik gjør du
|
Bunn |
|
|
1
|
Bland sammen ingrediensene til bunn |
|
2
|
Trykk deigen ut i en smurt paiform |
|
3
|
Prikk deigen med en gaffel |
|
4
|
Stek paibunnen i ovnen på 200 °C i ca. 15 min |
|
Basilikumkrem |
|
|
5
|
Bland sammen fetaost, yoghurt, presset hvitløk, basilikum og finhakket persille (bruk evt. en stavmikser) |
|
6
|
Smak til med salt og pepper, og la kremen stå kaldt en stund |
|
7
|
Ha basilikumkremen over i den ferdigstekte paibunnen |
|
Fyll |
|
|
8
|
Skjær tomatene i båter |
|
9
|
Fordel kyllingstrimlene og tomatbåter på kremen |
|
10
|
Hakk vårløk og dryss over paien sammen med frisk basilikum |
|
11
|
Serveres kald med salt til |
|
* Kilde: Grete Roede |
|