

Grov middagspai, glutenfri
Pai er en enkel og sunn middagsrett, som kan toppes med dine favoritter. Her er oppskriften på en grov glutenfri paibunn.
Over 60
Enkel
Ingredienser
200 g | Møllerens Grov Melblanding, glutenfri |
100 g | smør eller margarin |
Tips til fyll |
|
4 | egg |
2 dl | melk |
krydder: oregano, salt og pepper | |
1 | paprika, i skiver |
1 | rødløk |
200 g | skinke / kylling |
Slik gjør du
1
|
Smuldre smøret ut i melet og elt deigen godt sammen |
2
|
Pakk deigen i plast og la den hvile på kjøl i ca. 30 min. |
3
|
Kjevle deigen ut på et godt melstrødd bord (bruk gjerne Møllerens Fin Melblanding) |
4
|
Ha deigen over i en smurt paiform på ca. 22-24 cm. Trykk deigen godt inn langs kanten og prikk bunnen med en gaffel |
5
|
Lag fyllet: Pisk sammen egg, melk og krydder i en bolle. Tilsett ønsket grønnsaker og kjøtt |
6
|
Ha fyllet i paibunnen og stek paien nederst i ovnen ved 150°C i 45-60 min. avhengig av ovn |