Grov middagspai, glutenfri
Pai er en enkel og sunn middagsrett, som kan toppes med dine favoritter. Her er oppskriften på en grov glutenfri paibunn.
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 200 g | Møllerens Melblanding grov glutenfri |
| 100 g | smør eller margarin |
|
Tips til fyll |
|
| 4 | egg |
| 2 dl | melk |
| krydder: oregano, salt og pepper | |
| 1 | paprika, i skiver |
| 1 | rødløk |
| 200 g | skinke / kylling |
Slik gjør du
|
1
|
Smuldre smøret ut i melet og elt deigen godt sammen |
|
2
|
Pakk deigen i plast og la den hvile på kjøl i ca. 30 min. |
|
3
|
Kjevle deigen ut på et godt melstrødd bord (bruk gjerne Møllerens Fin Melblanding) |
|
4
|
Ha deigen over i en smurt paiform på ca. 22-24 cm. Trykk deigen godt inn langs kanten og prikk bunnen med en gaffel |
|
5
|
Lag fyllet: Pisk sammen egg, melk og krydder i en bolle. Tilsett ønsket grønnsaker og kjøtt |
|
6
|
Ha fyllet i paibunnen og stek paien nederst i ovnen ved 150°C i 45-60 min. avhengig av ovn |