FIBRA boller
Litt sunnere enn tradisjonelle hveteboller
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Norgesmøllene Fibra fullkornshvetemel |
| 200 g | smør |
| 5,5 dl | melk |
| 100 g | gjær ( 2 pk) |
| 120 g | sukker |
| 2 ts | kardemomme |
| 1,5 ts | salt |
| rosiner |
Slik gjør du
|
1
|
Smelt smør og temperer til romtemperatur. Rør ut gjæren i melken, tørrgjær blandes evt. med det tørre |
|
2
|
Rør sammen mel, sukker, melk, smør, kardemomme og salt. Eltes godt sammen til deigen er smidig og glatt |
|
3
|
Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter |
|
4
|
Tilsett rosiner i deigen |
|
5
|
Del deigen opp i passe store emner, trill ut bollene, sett på smurt plate, pensle gjerne med egg, melk eller vann, dekk til med plast og la det heve på et lunt sted i ca. 1 time |