Syltetøykaker, glutenfri
Syltetøykaker er en smakfull og dekorativ julekaker som fortjener en plass blant de syv slag. Bruk ditt favoritt syltetøy
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Start med å lage en porsjon lys grunndeig, oppskrift HER |
|
| 50 g | syltetøy (vi har brukt bringebær, men du kan bruke din favoritt) |
Slik gjør du
|
1
|
Lag den lyse grunndeigen som beskrevet i oppskriften |
|
2
|
Kjevle deigen tynt ut. Det er lettest om du kjevler på et bakepapir som er drysset med litt Møllerens Fin Melblanding |
|
3
|
Kaken består av to lag. Stikk først ut rundinger (i ønsket størrelse) av halve deigen som du setter på en bakeplate med bakepapir |
|
4
|
Stikk deretter ut topper (i samme størrelse som bunnene) i den andre halve deigen. I toppene stikker du i tillegg ut midten. Legg toppen over bunnen og pensel med egg. Ha litt syltetøy i hullet før steking |
|
5
|
Stek kakene midt i ovnen ved 200˚C i 10-12 min (avhengig av ovn) |