Bordstabler, glutenfri
Bordstabel er en julekake med lange tradisjoner i Norge. Forståelig nok, for denne kjeksen med makronfyll smaker fantastisk!
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Start med å lage en porsjon Lys grunndeig, oppskrift HER |
|
|
Fyll: |
|
| 60 g | mandelmel |
| 60 g | melis |
| 1 | egg |
| 1 | eggehvite |
Slik gjør du
|
1
|
Lag den lyse grunndeigen som beskrevet i oppskriften |
|
2
|
Kjevle deigen tynt ut. Det er lettest om du kjevler på et bakepapir drysser med litt Møllerens Fin Melblanding |
|
3
|
Kutt opp deigen i ca. 3x7 cm, sett kakene på en bakeplate med bakepapir og pensel med egg |
|
4
|
Bland sammen mandelmel, melis og eggehvite til en mandelmasse som du fyller i en sprøytepose |
|
5
|
Sprøyt en remse med mandelmasse på tvers av hver av kakebitene |
|
6
|
Stek kakene midt i ovnen ved 200˚C i 10-12 min (avhengig av ovn) |