Skillingsboller, glutenfri
Finnes det noe bedre enn nybakte skillingsboller... Prøv vår glutenfrie oppskrift
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 450 g | Møllerens Melblanding fin glutenfri |
| 3 dl | godt lunkent vann |
| 100 g | sukker |
| 50 g | smeltet smør |
| 50 g | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
| 1 | egg |
| 1 ts | salt |
|
Fyll |
|
| smeltet smør | |
| sukker | |
| kanel | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i lunkent vann, og ha den sammen med resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Elt deigen i 5 min |
|
2
|
La deigen hvile 10 min før du kjevler den forsiktig ut til størrelsen på en langpanne |
|
3
|
Pensle deigen med rikelig smeltet smør, og dryss kanel og sukker over |
|
4
|
Rull deigen til en pølse, og skjær opp ca. 12 skillingsboller som settes på en plate med bakepapir |
|
5
|
La skillingsbollene heve lunt og tildekket 45-60 min |
|
6
|
Dryss med sukker på toppen av skillingsbollene, og stek dem ved 220°C i 12-15 min til de er gylne (avhengig av ovn) |