Kvæfjordkake (Verdens Beste)
En favoritt til alle festbord!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Bunn |
|
| 180 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 250 g | smør |
| 180 g | sukker |
| 4 stk | eggeplommer |
| 2 dl | melk |
| 4 ts | bakepulver |
|
Marengs |
|
| 4 stk | eggehviter |
| 320 g | sukker |
| 2 ts | vaniljesukker |
| 200 g | hasselnøttkjerner |
|
Fyll |
|
| 3 dl | fløte |
| 1 pk | ferdig vaniljekrem |
Slik gjør du
|
1
|
Kle en langpanne med bakepapir og pensle godt med olje |
|
Langpanne 30x40 cm |
|
|
Bunn |
|
|
2
|
Rør smør og sukker hvitt |
|
3
|
Tilsett eggeplommene en om gangen og rør kraftig mellom hver gang |
|
4
|
Sikt hvetemel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen vekselsvis med melken |
|
5
|
Fordel deigen utover i langpannen med en slikkepott |
|
Marengs |
|
|
6
|
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og vaniljesukker og visp til massen er blank og helt stiv |
|
7
|
Fordel marengsmassen over deigen |
|
8
|
Grovhakk hasselnøttene og dryss dem over marengsen |
|
9
|
Stek kaken på nederste rille ved 180 °C i ca 20 min og avkjøl på rist til den er helt avkjølt |
|
Fyll |
|
|
10
|
Del kaken i 2 og fjern bakepapiret forsiktig |
|
11
|
Visp fløten til krem og bland sammen med vaniljekremen. Fordel blandingen utover den ene kakedelen, legg den andre delen over |