
- Hjem
- mollerens.no
- Oppskrifter
- Italiensk pizzabunn - tynn og sprø

Italiensk pizzabunn - tynn og sprø
Her viser vi deg steg for steg hvordan du kan lage ekte italiensk pizzabunn som er sprø og god, akkurat som i Italia. Denne oppskriften gir 8 pizzabunner. Du kan gjerne halvere den, eller fryse ned ferdige pizzabunner som beskrevet i oppskriften
STEG FOR STEG
Steg 1:
Rør gjæren ut i vannet, tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt, gjerne 7-8 min i en kjøkkenmaskin. Del deigen i 200 g biter som rulles til runde boller, sett disse på kjøl 2-3 timer tildekket med plast, du kan også begynne å kjevle med engang hvis ikke du har tid å vente
Du kan også dra ut deigen ved å strekke den ut i kantene, ha rikelig med semulegryn på bordet så sklir deigen lettere
Steg 3:
Sett ovnen på 275°C. Bruker du pizzasten setter du denne inn i ovnen når du skrur den på, om ikke setter du inn en bakeplate. Slik at det varmer seg godt opp. Ha pizzaen på et bakepapir på baksiden av en bakeplate, ha på ønsket fyll og la den stå og hvile 30 min
Steg 4:
Skyv forsiktig bakepapiret med pizzaen over på den varme pizzastenen eller bakeplaten og stek 5-6 min eller til pizzaen er gyllen i kantene (tid avhenger av ovn)