Helkornbrød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 150 g | Møllerens Hvete helkorn |
| 4 dl | vann |
| 500 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 3,5 dl | vann |
| 25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørr gjær) |
| 1 ss | olje |
| 2 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Småkok helkornene i 20 min til en "grøt" og avkjøl. Bland med resten av ingrediensene og elt til en glatt og smidig deig |
|
2
|
Del deigen i 2 deler og form til brød som legges i 2 brødformer på ca. 2 liter. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
|
3
|
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 min (avhengig av ovn) |
|
Brødene er 41 % grove på brødskalaen |
|