Helkornbrød
Helkornbrød

Helkornbrød


Over 60

Middels


Ingredienser

150 g Møllerens Hvete Helkorn
4 dl vann
500 g Møllerens Hvetemel siktet
3,5 dl vann
25 g fersk gjær (eller 1 pose tørr gjær)
1 ss olje
2 ts salt

Slik gjør du

1
Småkok helkornene i 20 min til en "grøt" og avkjøl. Bland med resten av ingrediensene og elt til en glatt og smidig deig
2
Del deigen i 2 deler og form til brød som legges i 2 brødformer på ca. 2 liter. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse
3
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30-35 min (avhengig av ovn)

Brødene er 41 % grove på brødskalaen

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Grovbrød til matpakken

Grovbrød til matpakken

Over 60

Middels

Sunt og godt havrebrød

Sunt og godt havrebrød

Over 60

Middels