Grunnoppskrift grovt brød
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Grunnoppskrift Grovbrød |
|
| 400 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 400 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 200 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
| 2 ss | mørk sirup |
| 2 ss | olje |
| 10 g | salt |
| 1 pk | gjær/tørrgjær |
| 6 dl | vann |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen |
|
2
|
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min |
|
3
|
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate, eller fordel dem i 2 smurte former (1,5 l) |
|
4
|
Dekk brødene med plast og sett dem på et lunt sted i 45-60 min. |
|
5
|
Stek brødene på 200°C midt i ovnen i ca. 30-35 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist. |