Grunnoppskrift grovt brød
Grunnoppskrift grovt brød

Grunnoppskrift grovt brød

Lenke kopiert!

Ingredienser

Grunnoppskrift Grovbrød

400 g Norgesmøllene Hvetemel siktet
400 g Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt
200 g Møllerens Rugmel sammalt grovmalt
2 ss mørk sirup
2 ss olje
10 g salt
1 pk gjær/tørrgjær
6 dl vann

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen
2
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min
3
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate, eller fordel dem i 2 smurte former (1,5 l)
4
Dekk brødene med plast og sett dem på et lunt sted i 45-60 min.
5
Stek brødene på 200°C midt i ovnen i ca. 30-35 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.