Grove ostehorn
Et godt alternativ til i matpakken er ostehorn. Denne oppskriften er av en grov variant som metter godt. Perfekt i sekken på jobb, skole eller på tur. Oppskriften gir 16 store grove ostehorn
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
|
Deig |
|
| 1 kg | Møllerens Grovbakst hvete/ rug |
| 7 dl | vann |
| 25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
| 2 ss | olivenolje |
| 1 ts | salt |
|
Fyll |
|
| 200 g | kokt skinke |
| 100 g | revet ost |
|
Topping |
|
| 100 g | revet ost til topping |
Slik gjør du
|
1
|
Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og elt til en glatt og smidig deig. La heve lunt og tildekket i ca. 30 min |
|
2
|
Ha deigen på et melet bord. Del den i to og kjevle ut til to sirkler på 30-35 cm |
|
3
|
Del hver sirkel i 8 trekanter og legg på ost og skinke. Rull hver trekant fra ytterkant mot midten til horn |
|
4
|
Legg hornene på et stekebrett med bakepapir, pensle med vann og topp med revet ost. Dekk til og la etterheve til dobbel størrelse |
|
5
|
Stek midt i ovnen ved 220 °C i 20-25 min, avhengig av ovn |
|
Ostehornene er 50 % grove på brødskalaen |
|
|
Ostehornene er perfekt til matpakke og turmat |
|