Flatbrød
Flatbrød er tradisjonsbakst som passer ypperlig til spekemat eller sild i juletiden, men også til supper og gryter året rundt
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Oppskriften gir ca. 10 stk. |
|
| 500 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 300 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
| 7 dl | vann |
| 1 ts | salt |
| Mel til utbaking | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland sammen mel og salt |
|
2
|
Kok opp vann og hell over |
|
3
|
Elt deigen godt sammen. Det blir en ganske fast deig |
|
4
|
Dekk deigen med plast og legg den i kjøleskapet i minimum 2 timer. La gjerne deigen ligge i kjøleskap over natten |
|
5
|
Del deigen i ca. 10 deler. Kjevle hver del ut så jevnt og tynt som mulig, de trenger ikke være helt runde |
|
6
|
Bruk en gaffel eller en rulle og prikk hull i flatbrødene, så slipper du å få luftbobler under steking |
|
7
|
Stek flatbrødene på takke eller i panne til de er gyllen brun på begge sidene |
|
8
|
Avkjøl flatbrødene på en rist. Det er viktig å la dem tørke godt ut slik at de blir helt sprø |
|
9
|
Oppbevar flatbrødene i tett boks eller i papirpose |
|
Tips! Du kan bruke mel etter ønske i stedet for de sortene som er i denne oppskriften Her er fire ulike alternativer:
|
|