Flaggkake
Det er Norge i rødt, hvitt og blått! Dette er den ultimate kaken til nasjonaldagen. Ikke bare smaker den kjempegodt, gjestene vil garantert bli begeistret og komme i feststemning når de ser flagget inni kaken. Og du, det er enklere å få til enn du kanskje tror
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
|
Rød kakebunn 24 cm |
|
| 3 | egg |
| 100 g | sukker |
| 100 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1/2 ts | bakepulver |
| 1-2 ts | konsentrert konditorfarge rød |
|
Blå kakebunn 24 cm |
|
| 3 | egg |
| 100 g | sukker |
| 100 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1/2 ts | bakepulver |
| 1-2 ts | konsentrert konditorfarge marineblå |
|
Fyll |
|
| 8 dl | kremfløte |
| 2 ss | sukker |
| 1 beger | mascarpone |
Slik gjør du
|
1
|
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis |
|
2
|
Ha rød konditorfarge i den røde bunnen, og blå konditorfarge i den blå bunnen |
|
3
|
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i den røde og blå eggedosisen |
|
4
|
Ha rørene i smurte kakeformer som har bakepapir i bunnen. Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 min (sjekk med en tynn trepinne at kakene er gjennomstekt i midten). Avkjøl kakene helt i formene |
|
5
|
Løsne kakene fra formene med en skarp kniv. Ta dem ut av formene og fjern bakepapirene. Del kakebunnene i 2 horisontalt |
|
6
|
Pisk kremfløten og sukker til det blir en krem og rør inn mascarpone |
|
7
|
Begynn med rød bunn, ha på pisket krem, blå bunn, pisket krem, og til slutt rød bunn |
|
8
|
Smør krem over hele kaken og pynt for eksempel med bær eller frukt |