17. mai Brownies
17. mai Brownies

17. mai Brownies

Brownies er en favoritt hos mange! Sammen med friske bær er den uslåelig. Hvorfor ikke pynte den som et flagg til 17. mai?


20 - 40

Enkel


Ingredienser

Brownies

1 pose Saftig brownie
100 g smør
1 egg
0,75 dl vann

Pynt

Ca. 120 g store ferske blåbær
Ca. 400 g store ferske bringebær
1/3 liter kremfløte

Slik gjør du

1
Sett ovnen på 180 °C
2
Hell kakemiksen i en bolle.
3
Tilsett 0,75 dl vann, 1 egg og 100 g smeltet smør. Rør godt sammen til en jevn røre.
4
Fordel røren jevnt i en bakepapirkledd liten langpanne ca. 20 x 30 cm. Bruk en slikkepott fuktet med vann eller en varm kniv, da er det lettere å få kakerøren utover i formen
5
Stek kaken midt i ovnen i ca. 25 min, avhengig av ovn. Kaken må ikke stekes for lenge, da blir den hard.
6
Avkjøl i formen, gjerne i kjøleskap, da blir brownien ekstra seig

Pynt

7
Pisk kremfløten til krem. Hvis du ønsker kremen litt søt, tilsett 1 ts sukker
8
Skyll bærene og la dem tørke
9
Sett kaken på et fat som passer til hele kaken. Minimum 20 x 30 cm
10
Smør et tynt lag med kremfløte over kaken (alternativt kan du bruke en sjokoladeglasur). Ha resten av kremen i en sprøytepose. Bærene settes på kaken slik at de danner det norske flagget. Start med blåbærene fra midten av toppen på kaken. Sprøyt ut en liten topp med krem på begge sidene av blåbærene for å danne de hvite stripene i flagget. Fordel bringebærene på de fire sidene
17 mai brownies

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Flaggkake

Flaggkake

Middels