Eltefritt langpannebrød
Saftig, enkelt og grovt – eltefritt langpannebrød for hele familien! Dette eltefrie langpannebrødet er både lettvint å lage og rikt på smak og næring. Med hele 91 % grovhet på Brødskalaen er det et sunt og mettende alternativ i hverdagen. Brødet røres raskt sammen, heves i langpanne og deles i praktiske ruter – perfekt til frokost, matpakken eller som tilbehør til supper og salater.
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Fordeig |
|
| 40 g | Norgesmøllene Kruskakli |
| 40 g | Norgesmøllene Havrekli |
| 20 g | linfrø |
| 20 g | sesamfrø |
| 5 dl | vann |
|
Deig |
|
| 250 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 250 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
| 250 g | Møllerens Hvetemel sammalt grovmalt |
| 1 pk | fersk gjær |
| 1 dl | lunkent vann (32-36 °C) |
| 1 ss | rapsolje |
| 1 ts | salt |
| Frø/ gryn etter ønske til topping | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland sammen ingrediensene i fordeigen og la stå i bløt i ca. 30 min (eller lenger) |
|
2
|
Tilsett gjær og resten av ingrediensene i samme bakebolle som fordeigen |
|
3
|
Rør sammen deigen med en sleiv. Deigen vil være klissete |
|
4
|
Dekk bakebollen med plast og la den stå lunt i ca. 1 time |
|
5
|
Hell deigen over i en bakepapirkledd stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Fordel jevnt utover med en våt sleiv. Skjær opp i like ruter med et pizzahjul (ca. 25 stk). Strø gjerne frø/gryn på toppen |
|
6
|
Dekk langpanneformen med et fuktig klede og la heve lunt i 1 time |
|
7
|
Stek midt i ovnen ved 225 °C i 25 min (avhengig av ovn) |