

Den ultimate 17. mai kake
Norgesmøllenes kakemikser kan brukes som base for å lage mange forskjellig kaker. Bare fantasien setter grenser. Ved hjelp av en pose saftig sjokoladekakemiks og en pose saftig muffinsmiks kan du lage denne ultimate 17. mai kaken raskt og enkelt.
Ingredienser
1 pose | Saftig sjokoladekake |
1 pose | Saftige muffins |
2 dl | nøytral olje (solsikkeolje eller rapsolje) |
3 stk | egg |
500 g | melis |
250 g | smør |
Ca. 2 ss | Vaniljesukker (eller ca. 1 ss vaniljeekstrakt) |
1/2 dl | melk |
Pynt til kaken |
Slik gjør du
1
|
Lag sjokoladekake som beskrevet på posen. Stek i rund form (22-24 cm). Ta ut av formen og avkjøl på rist |
2
|
Lag muffinsrøre som beskrevet på posen, men stek den i en rund form (samme størrelse har samme størrelse som sjokoladekaken. Muffinskaken stekes ca. 30 min ved 180°C. Ta ut av formen og avkjøl på rist |
3
|
Pisk mykt smør, melis og vanilje til en hvit og luftig krem med grind (eller K-spaden som det også heter) i kjøkkenmaskinen. Pisk 15-20 min. Tilsett melk de siste 2 minuttene |
4
|
Når sjokoladekaken er avkjølt, legg den på et fat. Smør gjerne toppen med litt syltetøy (valgfritt). Sprøyt små rosetter med smørkrem rundt kanten og i midten av kaken. Sett bringebær og blåbær mellom rosettene |
5
|
Legg muffinskaken oppå sjokoladekaken. Smør et lag med smørkremen utover hele toppen. Pynt rikelig med bær, smørkrem rosetter, franske makroner, pikekyss eller hva du måtte ønske - kun fantasien setter grenser |
![]() |