Dansk rugbrød
Hva med smakfulle danske smørbrød til lunch? Rugbrød er en dansk favoritt og vi er enig i at dette brødet er en smaksvinner. Vår oppskrift gir 2 saftige danske rugbrød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 450 g | Møllerens Rugmel sammalt grovmalt |
| 400 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 6 dl | vann |
| 100 g | linfrø |
| 100 g | solsikkekjerner |
| 25 g | fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
| 2 ss | mørk sirup |
| 2 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Rør ut gjæren i lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen til en klissen deig og la den heve lunt og tildekket i 30 min |
|
2
|
Del deigen i 2 deler, form til brød og legg i 2 brødformer på ca. 1,5 liter. La brødene heve lunt og tildekket til dobbel størrelse |
|
3
|
Stek brødene midt i ovnen ved 200 °C i 40-45 min (avhengig av ovn) |
|
4
|
Med en gang brødene kommer ut av ovnen pakkes de i plastfolie. Den krymper rundt brødene og bevarer saftigheten, og du kan ha brødene i kjøleskapet 1 uke |
|
Brødet er 52% grovt på brødskalaen |
|