Norgesmøllene Byggryn
Visste du at bygg er den mest dyrkede kornsorten i Norge? Bygg er et kortreist og sunt alternativ til ris og pasta på middagstallerkenen. Byggryn kan brukes i mange retter. Kok det og bland inn i salater, supper, gryter og tacokjøttdeigen. Byggryn er en fantastisk ingrediens som gir mange helsefordeler. Det er rikt på kostfiber, gir stabil energi og er en god kilde til viktige vitaminer og mineraler.
Bygg – den norske risen!
Slik koker du bygg som middagsris (4 porsjoner)
Ingredienser:
- 2 dl Norgesmøllene byggryn
- 5 dl vann
- ½ ts salt (valgfritt)
Fremgangsmåte
|
1
|
Skyll byggryn i kaldt vann |
|
2
|
Ha vann i en kjele og kok opp |
|
3
|
Når vannet koker, tilsett byggryn og salt |
|
4
|
Senk varmen til lav og la byggrynene småkoke under lokk i ca. 20 min, eller til byggrynene er møre og vannet er absorbert |
|
5
|
Rør forsiktig i byggrynene med en gaffel for å løsne kornene, og server |
Ingredienser
Allergener uthevet
Hele byggryn
Næringsinnhold pr. 100g
Trykk på verdi for å lese mer
Oppbevaring
Tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt
Nøkkelhull
Et sunnere alternativ