Alt-i-ett gryte med kylling og grønnsaker
Prøv denne enkle kyllinggryten med byggryn. En enkel middag som garantert vil falle i smak hos hele familien. Oppskriften gir 5-6 porsjoner.
20 - 40
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 400 g | kyllingfilet |
| 2 ts | allehånde |
| 1 ts | pepper |
| 1 ts | kardemomme |
| 1/2 ts | gurkemeie |
| 1 ts | salt |
| 2 | løk, finhakket |
| 2 | hvitløksfedd, finhakket |
| 2-3 | gulrøtter, i staver |
| 250 g | Norgesmøllene Byggryn |
| 5 dl | kyllingbuljong eller -kraft |
| ca 10 | tørkede Aprikos, grovhakket |
| 200 g | erter |
Slik gjør du
|
1
|
Bland krydder sammen i en skål |
|
2
|
Skjær kyllinger i biter (4x4 cm) og vend i krydderblandingen |
|
3
|
Varm opp en gryte med olje, og stek kyllingen i flere omganger. Kyllingen skal bare ha litt farge, den skal stekes videre etterpå |
|
4
|
Slå ned varmen og stek løk, hvitløk og gulrot i olje i lag med kyllingen, til løken er myk |
|
5
|
Tilsett så byggrynen i gryten og stek til den er gjennomvarm |
|
6
|
Tilsett kyllingkraft, sett lokk på og la det småkoke på svak varme i ca 20 min. Løft gjerne litt på lokket inni mellom for å se om du må tilsette mer væske |
|
7
|
Ha erter og aprikos i når resten er nesten ferdigkokt, og vend rundt |