Serinakaker
Serinakaker er enkle å lage og smaker veldig godt, ikke rart det er en favoritt hos både store og små
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Oppskriften gir ca. 30 stk |
|
| 250 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 150 g | smør eller margarin (romtemperert) |
| 100 g | sukker |
| 1 stk | egg |
| 1 ts | vaniljesukker |
| 2 ts | bakepulver |
| 1 klype | salt |
| 1 stk | sammenpisket egg til pensling |
|
Topping |
|
| Hakkede mandler og/eller perlesukker | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland sammen alle ingrediensene og elt godt |
|
2
|
Trill deigen til en pølse og del den i 30 biter |
|
3
|
Trill hver bit til en kule som settes på en stekeplate med bakepapir |
|
4
|
Trykk hver kule ned med en gaffel. Pensle med sammenpisket egg og dryss over topping etter ønske |
|
5
|
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min, eller til de blir lett gylne. Steketiden avhenger av type ovn |
|
6
|
Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i en tett kakeboks |