Pizzabunn Napolitansk stil med Biga
Pizza varierer fra region til region i Italia, med spesialiteter som Napolitansk pizza, Roma stil og pinsa. Norgesmøllenes pizzamel tipo 00 egner seg spesielt godt for å bake pizzabunn Napolitansk stil, som kjennetegnes av sin myke, luftige og litt seige tekstur. Bunnen er tynn og myk i midten, med en tykkere luftig kant. Her er en oppskrift med bruk av Biga. Biga er en italiensk fordeig som brukes i pizzabaking for å forbedre deigens smak og tekstur. Biga lages ved å blande mel, vann og en liten mengde gjær, som du lar fermentere før den blandes inn i pizzadeigen. Oppskriften gir 4 pizzabunner á 250 g.
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Biga |
|
| 310 g | Møllerens Pizzamel Tipo 00 napolitansk stil |
| 3 g | gjær |
| 137 g | vann (20 grader) |
|
Napolitansk pizzabunn med biga |
|
| 450 g | Biga |
| 305 g | Møllerens Pizzamel Tipo 00 napolitansk stil |
| 240 g | vann |
| 18 g | salt |
| 15 g | sukker |
| 2 g | gjær |
Slik gjør du
|
Biga |
|
|
1
|
Bland gjæren ut i vannet. |
|
2
|
Bland inn melet i vannet. |
|
3
|
Legg deigen i en form og dekk med plast eller lokk. Sett formen i kjøleskapet i 48 timer eller mer. |
|
Napolitansk pizzabunn med biga |
|
|
4
|
Bland alle ingrediensene og elt i ca. 10- 15 min i kjøkkenmaskin. Deigen skal kjøres til den slipper bollen og har en elastisk konsistens. Pizzadeigen skal ha en deigtempratur på 24-26 grader når den er ferdig eltet. |
|
5
|
La deigen hvile under et fuktig klede i 60 min. |
|
6
|
Vei opp deigemner på 200-250 grams størrelse, og form de runde kuler. |
|
7
|
Legg deigemnene i en i en form som er smurt med litt olje. |
|
8
|
Sett formen i kjøleskapet. Der kan den stå i 24-48 timer før bruk. |
|
9
|
Ta ut formen med deigemnene ut fra kjøleskapet minimum 1 time før bruk. |
|
10
|
Form pizzaen til ønsket størrelse og topp etter eget ønske. |
|
Ikke bruk kjevle når du skal forme pizzaen. Bruk fingrene til å forme deigen. |
|
|
Sett ovnen på 275°C. Hvis du bruker pizzasten setter du denne inn i ovnen når du skrur på, slik at den får varmet seg opp gradvis. Har du ikke pizzastein kan du sette et stekebrett i ovnen og la det bli godt og varmt. |
|