Pepperkaker
Pepperkaker er en av julens mest populære julekaker, og smaker aller best med hjemmelaget pepperkakedeig. Hva er vel bedre enn å sette på julemusikken og stelle i stand et pepperkakeverksted for hele familien? Vi kjenner allerede den herlige duften lang vei
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 800 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 400 g | sukker |
| 300 g | smør eller margarin |
| 300 g | mørk sirup |
| 15 g | kanel |
| 6 g | ingefær |
| 6 g | nellik |
| 6 g | bakepulver |
| 4 g | kardemomme |
| 0,8 g | pepper |
| 2 stk | egg |
Slik gjør du
|
1
|
Ha smøret i en kasserolle, så sukker og sirup. Smelt/varm dette sammen til en flytende sirupblanding |
|
2
|
Bland det tørre sammen i en kjøkkenmaskin. Hell over den varme sirupblandingen og rør sammen |
|
3
|
Rør i eggene til slutt |
|
4
|
Sett deigen i kjøleskap, helst over natten, men den kan brukes etter ca. 2 timer |
|
5
|
Kjevle deigen ut til ca. 3 mm tykkelse. Stikk ut pepperkakefigurer. Sett dem på en stekeplate som er dekket med bakepapir. Stek pepperkakene ved 180 – 200 °C til de blir gylne |
|
|