Krydderkake
Kake og fest hører sammen, og gjerne da en god og saftig krydderkake. Denne oppskriften gir en stor festkake nok til 10-12 personer
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
|
Kake |
|
| 350 g | Møllerens Hvetemel sammalt finmalt |
| 4 stk | egg |
| 250 g | rørsukker (eller vanlig sukker) |
| 2 dl | vann |
| 2,5 dl | olje |
| 3 ts | kanel |
| 2 ts | bakepulver |
| 2 ts | vanlijesukker |
| 1 ts | salt |
|
Tilsett gjerne 100 g raspet gulrot, squash eller rødbet til kakerøren |
|
|
Fyll |
|
| 400 g | kremost |
| 150 g | smør |
| 100 g | melis |
Slik gjør du
|
1
|
Ha alle ingredienser i en bakebolle og pisk røren godt sammen, bruk gjerne håndmikser |
|
2
|
Fordel røren i 2 godt smurte runde kakeformer på 22-24 cm |
|
3
|
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25-30 min (avhengig av ovn) |
|
4
|
Pisk sammen kremost, smør og melis til en lett og luftig ostekrem |
|
5
|
Legg de to avkjølte kakebunnene oppå hverandre med frisk ostekrem mellom og på toppen |