Krumkaker
Her har du oppskriften på knasende sprø krumkaker. Krumkaker er blant julens mest populære julekaker, og serveres ofte som dessert med multekrem
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Oppskriften gir 18-20 stk |
|
| 100 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 2 stk | egg |
| 125 g | sukker |
| 125 g | smør eller margarin (smeltet) |
| 90 g | potetmel |
| 1 dl | vann |
Slik gjør du
|
1
|
Pisk sammen egg og sukker til eggedosis |
|
2
|
Smelt smør/margarin, avkjøl og tilsett blandingen |
|
3
|
Rør inn hvetemel, potetmel og vann |
|
4
|
Sett røren i kjøleskapet og la den hvile/svelle i ca. 30 min |
|
5
|
Varm krumkakejernet, smør litt før steking av første kake |
|
6
|
Stek krumkakene på middels varme i krumkakejernet til de blir gyllen brun. Form dem til ønsket form med en gang du tar dem ut av jernet. Bruk en krumkakepinne til å lage kremmerhus, eller legg dem over en kopp hvis du vil ha skåler |
|
7
|
Avkjøl kakene godt og oppbevar dem i tett kakeboks |
|
Krumkakene kan spises som de er, er eller fylles med krem og friske bær etter eget ønske rett før servering. Forslag til tilbehør: Multekrem, is, vaniljekrem, pisket krem og bær eller syltetøy |
|