Kokosmakroner
Lag perfekte kokosmakroner til jul som er sprø på toppen og seig inni. De er enkle å lage og smaker skikkelig godt, som gjør dem både til en populær julekake å spise og gi i gave
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Oppskriften gir ca. 30 stk. |
|
| 2 stk | egg |
| 125 g | sukker |
| 50 g | meierismør eller margarin (smeltet og avkjølt) |
| 200 g | kokosmasse |
| 1 - 2 ss | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 1/2 ts | bakepulver |
Slik gjør du
|
1
|
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett det smeltede og avkjølte smøret |
|
2
|
Rør inn kokos, mel og bakepulver |
|
3
|
Bruk en spiseskje og sett deigen som små topper på en stekeplate dekket med bakepapir. Alternativt kan man bruke en sprøytepose til å forme kokosmakronene |
|
4
|
Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 min, til de er lett gylne. Avkjøl på rist |
|
Kokosmakronene kan fryses, eller oppbevares i en tett boks |
|