Kanelstenger
Kanelstenger eller brune pinner som de også kalles er sprø godbiter til jul.
20 - 40
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 300 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 200 g | smør |
| 200 g | sukker |
| 1 stk | eggeplomme |
| 1 ss | mørk sirup |
| 1 ts | kanel |
| 2 ts | vaniljesukker |
| 1 ts | natron |
|
Til pensling og dryss |
|
| 1 stk | sammenvispet egg |
| perlesukker | |
| hakkende mandler evnt hasselnøtter | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør smør og sukker godt sammen. Bland i de øvrige ingrediensene. Elt deigen og del den i 6 emner |
|
2
|
Trill pølser og trykk dem litt flate på bakepapirkledd stekeplate. Pensle med egg, dryss på mandler og perlesukker |
|
3
|
Stek kakene i ca. 10 min midt i ovnen på 180 °C |
|
4
|
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (ca. 1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme |