Kakemenn
Kakemenn er populære i mange deler av landet til jul og er morsomme å både bake og pynte
40 - 60
Lenke kopiert!
Ingredienser
| Ca. 1 kg | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 3 dl | vann |
| 275 g | sukker |
| 100 g | smør eller margarin (smeltet) |
| 1 stk | egg |
| 3 ts | hjortesalt |
Slik gjør du
|
1
|
Pisk sammen egg, sukker og vann |
|
2
|
Smelt smør/margarin, avkjøl og tilsett blandingen |
|
3
|
Rør inn hvetemel og hjortesalt. Elt sammen til en smidig deig |
|
4
|
Kjevle deigen ut til 1 – 1,5 cm tykkelse. Stikk ut kaker etter ønske. Sett dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir |
|
5
|
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i 10 – 15 min, eller til de blir lysebrune. Steketiden avhenger av ovnstype |
|
6
|
Avkjøl kakene på rist. Pynt dem etter ønske og oppbevar dem i tett kakeboks |
|
Pynt gjerne kakemenn- og kakedamer med konditorfarge. Eller dypp dem i sjokolade og pynt med kakestrø |
|