Juletre av boller
Er du i det kreative hjørnet i dag? Et juletre av boller vil garantert imponere resten av julebesøket
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 900 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 5 dl | melk (romtemperert) |
| 250 g | smør (romtemperert) |
| 125 g | sukker |
| 50 g | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
| 1,5 ts | kardemomme |
| 1/4 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Elt sammen alle ingrediensene slik at du får en smidig og glatt deig |
|
2
|
Dekk deigen med plast eller klede og la den hvile på et lunt og trekkfritt sted i ca. 30 min |
|
3
|
Del deigen i 23 deler og trill dem til runde boller |
|
4
|
Bruk en stekeplate som er dekket med bakepapir og sett bollene ved siden av hverandre slik at de danner et tre |
|
5
|
Dekk platen med et klede eller plast og la dem heve på et lunt og trekkfritt sted i ca. 1 time eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Pensle bollene forsiktig med melk eller sammenpisket egg og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min, eller til de er gyllen brun. Steketiden avhenger av ovn |
|
7
|
Avkjøl bolletreet på rist og pynt etter ønske, eksempel drysse over litt melis som på bildet |
|
Du kan fint lage Juletreet av en rundstykkedeig og bruke det som julefrokost |
|
|
|