Julefocaccia med valnøtter og tranebær
Focaccia er en favoritt året rundt, både påsmurt og som tilbehør til gryter, supper og salater. Hva med å lage en juleversjon med valnøtter og tranebær? Smaksrik, luftig og med et hint av jul
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 6,5 dl | vann |
| 0,5 dl | olivenolje + olivenolje til å smøre formen |
| 25 g | fersk gjær (eller 1 pk tørrgjær) |
| 100 g | hakkede valnøtter |
| 100 g | tranebær |
|
Topping |
|
| grovt salt/ flaksalt | |
| rosmarin | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene, unntatt hakkede valnøtter og tranebær, disse skal røres inn ved slutten av eltetiden. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin ca. 12 min ved høy hastighet. Deigen skal være litt bløt |
|
2
|
Ha god med olivenolje i en stor langpanne. Trykk deigen ut i formen |
|
3
|
La focacciaen heve på et lunt sted i ca. 1 time. Trykk deigen ned med fingrene, slik at det blir «hull» jevnt fordelt over hele deigen. La den heve videre i ca. 1 time |
|
4
|
Dryss grovt salt og rosmarin over. Stek focacciaen midt i ovnen ved 200 °C i 15 – 20 min, eller til den blir gyllen brun. Steketiden avhenger av type ovn |
|
5
|
Avkjøl på rist |
|
Focacciaen kan fryses |
|
|
Dersom du ønsker en enklere vei til målet kan du også benytte vår bakemiks for focaccia og blande inn hakkede valnøtter og tranebær mot slutten av eltetiden |
|