Helgerundstykker for fryseren
Lag dine egne fryserundstykker, så er frokosten klar på 10 minutter! Disse rundstykkene er 50% grove, og oppskriften gir 20 rundstykker
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 1 pk | Møllerens Grovbakst hvete/ rug |
| 2 ts | salt |
| 2 ss | nøytral matolje |
| 1 pk | gjær (fersk eller tørr) |
| 6 dl | lunkent vann |
|
Du kan også bruke andre typer mel som du har i skapet. Vi anbefaler en blanding som er 50% grov, det vil si at den inneholder 50% Siktet Hvetemel |
|
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene, elt til en smidig deig |
|
2
|
La deigen hvile tildekket i 30 min |
|
3
|
Kjevle deigen til et kvadrat ca. 24x30 cm og legg den på et dekke av solsikkefrø. Pensle toppen med vann og dryss med sesamfrø |
|
4
|
Skjær opp deigen i 4x5 slik at du får 20 biter |
|
5
|
Sett bitene på bakeplater med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse |
|
6
|
Sett briksene midt i ovnen på 200°C og stek dem ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
|
7
|
Når briksene har stått til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. 1 time har de perfekt kjernetemperatur til å pakkes i plastpose og fryses |
|
8
|
Når du skal spise briksene setter du ovnen på 200°C og tar briks rett fra frysen, setter de på en bakeplate og steker ca. 10 min |