Helgerundstykker for fryseren
Helgerundstykker for fryseren

Helgerundstykker for fryseren

Lag dine egne fryserundstykker, så er frokosten klar på 10 minutter! Disse rundstykkene er 50% grove, og oppskriften gir 20 rundstykker


Over 60

Enkel


Steg for steg

slide 1 to 3 of 4

Ingredienser

1 pk Møllerens Grovbakst
2 ts salt
2 ss nøytral matolje
1 pk gjær (fersk eller tørr)
6 dl lunkent vann

Tips

Du kan også bruke andre typer mel som du har i skapet. Vi anbefaler en blanding som er 50% grov, det vil si at den inneholder 50% Siktet Hvetemel

Slik gjør du

1
Rør gjæren ut i vannet og tilsett resten av ingrediensene, elt til en smidig deig
2
La deigen hvile tildekket i 30 min
3
Kjevle deigen til et kvadrat ca. 24x30 cm og legg den på et dekke av solsikkefrø. Pensle toppen med vann og dryss med sesamfrø
4
Skjær opp deigen i 4x5 slik at du får 20 biter
5
Sett bitene på bakeplater med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til de har dobbel størrelse
6
Sett briksene midt i ovnen på 200°C og stek dem ca. 15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn)
7
Når briksene har stått til avkjøling på kjøkkenbenken i ca. 1 time har de perfekt kjernetemperatur til å pakkes i plastpose og fryses
8
Når du skal spise briksene setter du ovnen på 200°C og tar briks rett fra frysen, setter de på en bakeplate og steker ca. 10 min

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker

Over 60

Middels

Saftige frørundstykker

Saftige frørundstykker

Over 60

Middels