Grytebrød
Grytebrød med denne oppskriften gir et stort, lyst og luftig brød med sprø skorpe. Anbefales!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 500 g | Møllerens Speltmel siktet |
| 100 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
| 4 dl | kaldt vann |
| 5 g | fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær) |
| 2 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Rør ut gjæren i kaldt vann og tilsett resten av ingrediensene |
|
2
|
Rør deigen godt sammen og la den heve tildekket i romtemperatur i 12-18 timer |
|
Du kan gjerne «strekke» deigen et par ganger de første 4 timene |
|
|
3
|
Hell deigen ut på et melstrødd bord og form forsiktig til et rundt brød |
|
4
|
Ha rikelig med mel eller semulegryn på et bakepapir, sett brødet oppå og la det etterheve 1,5 timer |
|
Sett gjerne bakebollen over brødet mens det hever |
|
|
5
|
Varm opp gryten sammen med ovnen til 250 °C og la stå i 30 min |
|
6
|
Ta den varme gryten ut av ovnen, dryss over rikelig med mel og legg brødet forsiktig oppi gryten. Sett på lokk og stek brødet midt ovnen ved 250 °C i 20 min. Ta av lokket og stek videre ved 200 °C i 20 min |
|
Grytebrødet er 16% grovt på brødskalaen |
|