Grøtbrød
Vi anbefaler å bruke havregrøt i brøddeigen når du baker brød. Det gir høyt vanninnhold i brødet og derav saftige, gode brød!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Havregrøt |
|
| 60 g | Urkraft Havregryn lettkokte |
| 300 g | vann |
| 50 g | gresskarkjerner |
| 50 g | linfrø |
|
Grøtbrød |
|
| 335 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 200 g | Møllerens Havremel sammalt finmalt |
| 325 g | vann (= 3,25 dl) |
| 10 g | salt |
| 50 g | gjær |
Slik gjør du
|
Havregrøt |
|
|
1
|
Bland ingrediensene, og kok grøten i 3-4 min |
|
2
|
Avkjøl grøten (skal senere tilsettes deigen avkjølt) |
|
Grøtbrød |
|
|
1
|
Bland alle ingrediensene fra brødoppskriften samt den avkjølte havregrøten i en bakebolle |
|
2
|
Elt deigen i ca. 10 min i en kjøkkenmaskin |
|
3
|
Bruker du termometer skal deigtemperatur ved ferdig eltet deig være 26 °C |
|
4
|
La deigen hvile og heve under plast eller kjøkkenhåndkle i 30 min |
|
5
|
Del deigen i to like deler, form til brød og ha dem i brødformer |
|
6
|
La brøddeigen heve i brødformen i ca. 60 min under et kjøkkenhåndkle |
|
7
|
Stek brødene midt i ovnen (uten varmluft) i 25 min ved 220 °C |
|
Oppskriften på dette brødet gir et brød med grovhetsprosent 57%, som er et grovt brød på brødskala'n |
|