Eplelommer
Eplelommer - en ny variant å ha i tursekken, eller om du bare vil ha noe godt til kvelds
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Møllerens Havrebrød |
| 5 dl | lunket vann |
| 50 g | honning |
| 50 g | mykt eller smeltet smør |
| 1 pk | gjær |
| 2 | epler med skall |
| brunost | |
| egg (til pensling) | |
| nøtter (til topping) |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene, og elt deigen godt i kjøkkenmaskin, eller for hånd |
|
2
|
La deigen hvile tildekket i 30 min |
|
3
|
Kjevle deigen i 50x40 cm, og skjær ut firkanter på 10x10 cm (20 stk) |
|
4
|
Legg en skive brunost og 3 eplebåter på halvparten av deigen, fold andre halvdel over |
|
5
|
La lommene heve tildekket på et lunt sted i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Pensle med egg på toppen, og dryss med hakkede nøtter etter ønske |
|
7
|
Stek lommene midt i ovnen ved 220° C i 10-15 min, eller til de er gylne (avhengig av ovn) |