Eplekake
Varm eplekake med norske epler smaker fantastisk! Perfekt til søndagskaffen, venninnebesøk eller selskap. Server gjerne med pisket krem eller is
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 170 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 200 g | smør |
| 200 g | brun farin (eller sukker) |
| 2 stk | egg |
| 1 dl | melk |
| 1 ts | bakepulver |
| 4 stk | epler |
| sukker og kanel | |
|
Prøv gjerne å bytte ut Norgesmøllene Siktet Hvetemel med Møllerens Siktet Speltmel |
|
Slik gjør du
|
1
|
Pisk smør og sukker til det er lett og luftig |
|
2
|
Tilsett ett og ett egg, og pisk mellom hvert egg du tilsetter |
|
3
|
Tilsett melken i blandingen, og pisk videre |
|
4
|
Tilsett mel og bakepulver i blandingen og rør forsiktig sammen |
|
5
|
Ha røren i en godt smurt rund form på ca. 24 cm |
|
6
|
Fordel epler i skiver eller terninger over kaken, og dryss sukker og kanel over kaken |
|
7
|
Stek eplekaken midt i ovnen ved 180°C i 45 - 50 min. (avhengig av ovn) |
|
|