Eplebrød
Bakst, epler og vaniljekrem i skjønn forening. Her har du en sikker vinner til neste kaffebesøk
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 450 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 2,5 dl | lunkent melk eller vann |
| 100 g | brun farin |
| 75 g | mykt smør |
| 25 g | gjær |
| 1 ts | salt |
|
Fyll |
|
| 1/2 pk | ferdig vaniljekrem |
| 2 stk | epler |
| kanel | |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjær ut i lunken melk/vann og tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen godt sammen |
|
2
|
Kjevle deigen ut til ca. 50x50 cm og smør vaniljekrem utover |
|
3
|
Hakk eplene i biter, og fordel eplebitene og kanel utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse |
|
4
|
Del deigen i 10 biter, legg 5 biter i en brødform på ca. 2 l som er dekket med bakepapir eller godt smurt |
|
5
|
La brødene heve lunt og tildekket i ca. 60 min. eller til de har doblet seg i størrelse |
|
6
|
Stek eplebrødene midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter eller til de er gylne (avhengig av ovn) |
|
|
|
Pynt gjerne eplebrødet ved å legge noen skiver med epler mellom bollene når du legger disse i brødformen, slik på bildet i denne oppskriften |
|