Berlinerkranser
Berlinerkranser er er søte juleklassikere dyppet i perlesukker. For mange er berlinerkranser blant de tradisjonelle 7 slag som lages til jul
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Oppskriften gir 50 - 60 stk. |
|
| 300 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 250 g | smør eller margarin (romtemperert) |
| 125 g | sukker |
| 2 stk | kokte eggeplommer |
| 2 stk | rå eggeplommer |
| 1 klype | salt |
|
Topping |
|
| sammenpisket eggehvite | |
| perlesukker | |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt godt sammen |
|
2
|
Sett deigen i kjøleskapet i minimum 2 time. Den kan stå i kjøleskapet over natten |
|
3
|
Ta deigen ut av kjøleskapet og trill ut til tynne pølser på ca. 10 cm. Lag en rund krans hvor endene krysser hverandre |
|
4
|
Dypp hver kake i eggehvite og deretter i perlesukker. Sett kakene på et stekebrett som er dekket med bakepapir |
|
5
|
Stek kakene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 min (avhengig av ovn), eller til de får en gyllen brun farge |
|
6
|
Avkjøl kakene på rist, og oppbevar dem i en tett kakeboks |