Bakermester Paasche's historiske påskeboller
Her har du en kriminelt god oppskrift på historiske påskeboller. Bakermester Paasche i Bergen var faktisk den som laget de første Paaschebollene, som vi i dag kjenner som påskeboller
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 250 g | rosiner |
| 500 g | Norgesmøllene Hvetemel siktet |
| 50 g | Urkraft Havregryn store |
| 3 dl | helmelk |
| 75 g | mykt smør |
| 75 g | brun farin (eller sukker) |
| 50 g | fersk gjær eller 1 pk tørrgjær |
| 10 g | kardemomme |
| 10 g | allehånde |
| 1 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Legg rosinene i vann i 30 min for ekstra saftig bakst |
|
2
|
Legg havregryn i bløt i 3 dl med lunken melk, og la det stå 30 min. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt rosinene, og elt deigen godt til den er blank og smidig (ca. 8-10 min i en kjøkkenmaskin). Tilsett rosiner det siste minutt av eltetiden |
|
3
|
La deigen heve lunt og tildekket i 30 min |
|
4
|
Del deigen i 15 biter som du ruller til boller, eller gjør som bakermester Paasche og lager dem avlange |
|
5
|
Sett bollene på et stekebrett dekket med bakepapir, og la dem heve lunt og tildekket i ca. 60 min eller til dobbel størrelse |
|
6
|
Pensle med egg, dryss med sukker og stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 12-15 min eller til de er gylne (avhengig av ovn) |