Kokosbiter
Smaken av kokos og sjokolade er en nokså nær perfekt kombinasjon. Vi kaller de kokosbiter!
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
| 250 g | kokos |
| 400 g | kokosmelk (1 boks) |
| 100 g | melis |
| 300 g | dronningsjokolade |
| 50 g | delfiafett |
Slik gjør du
|
1
|
Kokos og melis blandes godt sammen |
|
2
|
Tilsett melken, og rør godt sammen så du får en jevn røre |
|
3
|
Blandingen helles deretter over i en liten langpanne, ca. 20 x 30 cm. Settes så på frys i ca. 1 time |
|
4
|
Sjokolade og delfiafett smeltes i vannbad |
|
5
|
Vend kokosblandingen ut av langpannen og skjær den til passe små biter |
|
6
|
Bruk maisspyd eller en veldig liten, tynn gaffel til å dyppe de små bitene i sjokoladen |
|
7
|
Dryss litt kokos som pynt på toppen og sett de ferdige bitene kjølig slik at sjokoladen stivner før servering |
|
Man kan gjerne legge kokosmassen i små muffinsformer, og lage minimuffins kokosbiter. Følg fremgangsmåte som beskrevet ovenfor |
|
|
Med denne oppskriften får du ca. 55 kokosbiter (3 x 3 cm) |
|