Grove horn med ost og skinke
Grove horn fylt med ost og skinke er smakfullt og lettvint i matpakken og som turmat. Med Møllerens bakemiks for kornbrød som utgangspunkt, blir det raskt og enkelt å lage. Fyll opp fryseren, så har du alltid rask nistemat tilgjengelig
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Norgesmøllene Kornbrød |
| 4,5 d | melk, havredrikk eller vann |
| 150 g | tomatpuré |
| 1 pk | gjær |
|
Til fyll og dekor |
|
| 24 skiver | hvitost |
| 24 skiver | skinke |
| 100 g | sesamfrø |
Slik gjør du
|
1
|
Rør gjæren ut i vesken, tilsett brødmiksen og tomatpuré og elt deigen godt til den er smidig, ca. 5 min i kjøkkenmaskin |
|
2
|
Del deigen i 4 biter som du former som runde baller |
|
3
|
Ha sesamfrø på bordet og kjevle hvert av de 4 deigballene ut på sesamfrøene til sirkler på ca. 30 cm diameter |
|
4
|
Del hver sirkel slik at du har 6 trekanter, og legg på 1 ost og 1 skinkebit på hver. Rull hver trekant fra ytterkanten inn mot midten og form til horn |
|
5
|
Sett hornene på stekebrett med bakepapir og la de heve lunt og tildekket i ca. 60 min |
|
6
|
Stek horn ved 220°C midt i ovnen i ca. 15 min (avhengig av ovn) |