Grovbrød
Vi anbefaler dette ekstra grove, gode og saftige grovbrødet. Enkelt å lage med nydelig smak!
Over 60
Enkel
Lenke kopiert!
Ingredienser
| 1 kg | Norgesmøllene Fibra fullkornshvetemel |
| 1 pk | gjær |
| 3 ss | nøytal matolje |
| 6,5 dl | vann |
| 1-2 ts | salt |
Slik gjør du
|
1
|
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen |
|
2
|
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min |
|
3
|
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate , eller fordel dem i 2 smurte former (1,5 l). |
|
4
|
Dekk brødene med plast og sett dem på et lunt sted i 45-60 min. |
|
5
|
Stek brødene på 200°C midt i ovnen i ca. 30-35 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist. |
|
Strø gjerne litt Urkraft Havregryn på toppen av brødet før steking – det gir ekstra smak til brødet |
|