Grovbrød
Grovbrød

Grovbrød

Vi anbefaler dette ekstra grove, gode og saftige grovbrødet. Enkelt å lage med nydelig smak!


Over 60

Enkel


Lenke kopiert!

Ingredienser

1 kg Norgesmøllene Fibra fullkornshvetemel
1 pk gjær
3 ss nøytal matolje
6,5 dl vann
1-2 ts salt

Slik gjør du

1
Bland alle ingrediensene og elt deigen godt i ca. 5 min, til den blir smidig og glatt. Bruk lunkent vann for å lettere sette i gang heveprosessen
2
La deigen hvile tildekket i ca. 30 min
3
Kna deigen og form til to brød som legges på en bakepapirkledd bakeplate , eller fordel dem i 2 smurte former (1,5 l).
4
Dekk brødene med plast og sett dem på et lunt sted i 45-60 min.
5
Stek brødene på 200°C midt i ovnen i ca. 30-35 min. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl brødene på rist.

Tips

Strø gjerne litt Urkraft Havregryn på toppen av brødet før steking – det gir ekstra smak til brødet

Produkter du kan benytte til denne oppskriften