Konfektkake
Imponere gjestene, eller bare ha noe godt til kaffen? Denne konfektkaken kan vi garantere at faller i smak
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Steg for steg
Ingredienser
|
Bunn |
|
| 6 | eggehviter |
| 400 g | sukker |
| 200 g | malte mandler |
| 200 g | strøkavring |
|
Fyll |
|
| 300 g | melis |
| 300 g | smør |
| 2 ss | vaniljesukker |
| 6 | eggeplommer |
| 3 ss | kakao (Regina) |
|
glasur |
|
| 200 g | Freia Dronning sjokolade |
| 50 g | kokosfett |
|
|
Slik gjør du
|
Bunn |
|
|
1
|
Eggehvitene piskes stive, tilsett sukkeret i to omganger. Rør godt mellom hver gang. Tilsett malte mandler og strøkavring. Bland det hele forsiktig, og hell røren i en langpanne (ca. 35 x 40 cm) |
|
2
|
Stek kaken på 170 ° C midt i ovnen, ca. 20 min til den er lys og gylden. Avkjøles |
|
Fyll |
|
|
3
|
Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem, og smøres over kaken |
|
4
|
Sett kaken i kjøleskapet, eller i fryseren til sjokoladekremen har stivnet (Det tar 30 - 60 min i kjøleskap) |
|
Glasur |
|
|
5
|
Sjokoladen smeltes i vannbad med kokosfett. Glasuren avkjøles og smøres over kaken |
|
6
|
Når den er stivnet skjæres kaken i små terninger, ca. 4 x 4 cm og serveres som konfekt |
|
Konfektkaken holder seg lenger hvis den oppbevares i kjøleskap, eller fryses |
|
|
Med denne oppskriften får du ca. 64 biter (4 x 4 cm) |
|