Fastelavns kattebolle
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
|
Boller |
|
| 1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
| 1 pk | gjær |
| 4 dl | lunkent vann |
| 100 g | smeltet smør (eller 1 dl olje) |
|
Fyll og pynt |
|
| 6 dl | kremfløte |
| 3 spsk | kakaopulver |
| 2-3 biter | farget marsipan |
| 1 plate | kokesjokolade |
Slik gjør du
|
1
|
For å lage boller følg oppskriften på pakken |
|
2
|
Rett før bollene settes i ovnen må du lage ører. Dette gjør du ved å klippe 2 hakk i øvre kant av bollen |
|
3
|
Pisk kremfløten til krem og bland inn kakaopulver i kremen. Ha gjerne litt syltetøy i bunnen før du sprøyter krem over, du kan gjerne bruke en stjernetipp på sprøyteposen slik at toppene blir ekstra fine |
|
4
|
Form marsipanbiten som en tunge og legg den hengende utover kanten av kremen før du legger på lokket |
|
5
|
Pynt toppen av bollen med et katteansikt hvor du bruker sjokoladeglasur og farget marsipan |
|
6
|
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokoladen i vannbad. La den avkjøle noe, ha den i et kremerhus med en liten åpning i enden. Tegn bart, øyne og ører med sjokoladen |