I 2016 ble en av Norges viktigste matprodusenter og merkevarebyggere
150 år

Norgesmøllene AS representerer over 150 år med samlet kunnskap om korn. Helt siden 1866 har vi gjennom generasjoner jobbet med kornbaserte produkter – og all vår drift har vært basert på det solide håndverket. Vi er fagfolk som kan korn. Vi finner det beste kornet og bearbeider det som bare vi kan. 

Siden 1866 har vi bidratt sterkt til å skape bakeglede og spre matkunnskap i Norge. Vi har gjort Møllerens til Norges ledende merkevare for mel-, korn-, brød- og bakeprodukter, samt etablert Urkraft som merkevare for en serie produkter laget av og med havre. Gjennom våre innovative produkter av høy kvalitet ønsker vi å skape matglede, bakeglede og bidra til et vellykket og smakfullt resultat hver gang – enten det er hjemme hos privatpersoner, i bakerier eller i storhusholdning.

Selskapet er eid av bøndene i Norge, noe som sikrer deg førsteklasses produkter, og vi er stolte av at vi fremdeles er norske og bidrar til å sikre norske kornprodusenter gode betingelser og sikker avkastning på kornet sitt. 

Eierskap

 

Norgesmøllene AS

Norgesmøllene AS er et norskeid selskap, etablert for over 150 år siden. Vi er i dag en av landets ledende næringsmiddelbedrifter innenfor korn og melbaserte produkter. Under våre merkevare Møllerens og Urkraft selger vi produkter i dagligvare, til bakerier, storhusholdning og på industrimarkedet. 

Aksjeselskapet Norgesmøllene ble opprettet i 1995, gjennom en sammenslåing av tre møller. I 2003 kjøpte Felleskjøpet Øst Vest (nå Felleskjøpet Agri) Norgesmøllene, og solgte i 2005 deler av aksjeposten til Stiftelsen Fritt Ord.

 

Norgesmøllene AS er en del av Cernova konsernet og har ca. 125 ansatte som er fordelt på hovedkontoret i C.Sundts gate 17 i Bergen, og produksjonsanleggene i Skien, Buvika og på Vaksdal. Norgesmøllene AS har også eierandeler i Skånemøllan AB i Sverige og Valsemøllen AS i Danmark.   

 

Cernova konsernet

Cernova konsernet består av selskapene Norgesmøllene AS, Cernova Industri AS, Norgesbakeriene Holding AS og Mesterbakeren Holding AS. Under Cernova Industri AS ligger Opus Ingredients AS og Cernova Trading.

Cernova konsernet eies av Felleskjøpet Agri (66 %) og Stiftelsen Fritt Ord (34 %). 

» Se mer på Cernova.no
 

Felleskjøpet Agri (FKA) ble etablert 1. januar 2007 etter en fusjon mellom Felleskjøpet Øst Vest pg Felleskjøpet Trondheim. Begge selskaper hadde i over hundre år vært ledende leverandører av driftsmidler til landbruket i sine områder.

Som samvirkebedrift er FKA eid av ca. 39 000 bønder. Det overordnede målet er, og har alltid vært, å styrke medlemmenes økonomi

Stiftelsen Fritt Ord er en allmennyttig, privat stiftelse som særlig arbeider for å fremme ytringsfrihet og offentlig debatt. Stiftelsen har sitt utspring fra Narvesens Kioskkompani og ble etablert i 1974. Fritt Ord deler ut sine Fritt Ord Pris og Fritt Ord Honnør samt gir direkte støtte til utvalgte prosjekter. Fritt Ord kan også støtte andre sider ved norsk kultur, i første rekke den del av kulturen som gjør bruk av ordet.