![{"id":10703,"name":"Hvordan kjevle ut en lefse","url":"hvordan-kjevle-ut-en-lefse\/","created":"2017-07-13T13:19:28.000000Z","updated":"2019-06-14T09:21:02.000000Z","author":null,"mainMarket":"tips","related_products":[],"related_recipes":[],"related_articles":[],"image":{"file":"11311","path":"1495613444\/tortilla-lefse.jpg","name":null,"description":null},"market":"tips","category":[10670,10669,10620,10656,10660,10648,10641,10664],"hide-in-article":false,"intro":"Har du lyst \u00e5 lage hjemmebakt lefse eller tortilla? Vi viser deg her hvordan du skal kjevle ut deigemnet ","fill-mode":false,"hide-intro":false,"article":null,"articleLarge":[{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11362,"path":"1499948504\/kjevle-ut-lefse-steg-1.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 1: Ta frem et deigemne p\u00e5 ca. 80 gram. Rull emnet til en ball, og klem det flatt mot bordplaten","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11361,"path":"1499948503\/kjevle-ut-lefse-steg-2.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 2: Ha litt hvetemel p\u00e5 bordplaten og start \u00e5 kjevle","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11359,"path":"1499948502\/kjevle-ut-lefse-steg-3.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 3: Kjevle vekselvis mot h\u00f8yre og venstre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11363,"path":"1499948505\/kjevle-ut-lefse-steg-4.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 4: Ta opp emnet, p\u00e5f\u00f8r mer mel p\u00e5 bordplaten (om n\u00f8dvendig). Snu emnet","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11358,"path":"1499948501\/kjevle-ut-lefse-steg-6.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 5: Kjevle videre, vekselvis mot h\u00f8yre og mot venstre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11365,"path":"1499948509\/kjevle-ut-lefse-steg-7.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 6: Kjevle videre","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"type":"resetBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11368,"path":"1499948514\/kjevle-ut-lefse-steg-10.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 7: Snu emnet flere ganger, kjevle videre helt til du har f\u00e5tt en tynn lefse (som en pannekake)","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"hideImageBorder":false,"image":{"file_id":11369,"path":"1499948517\/kjevle-ut-lefse-steg-12.jpg","title":null,"description":null},"imageText":"STEG 8: Lefsen er ferdig og klar til \u00e5 stekes i en t\u00f8rr stekepanne p\u00e5 middels varme","width":"small","position":"pull-left","format":false,"type":"imageBlock"},{"title":"Tips til steking og oppbevaring av lefse","content":"<p>N\u00e5r lefsen har stekt en stund vil du etterhvert kunne se antydning til sm\u00e5 bobler i lefsen, da m\u00e5 du snu den og steke videre p\u00e5 andre siden. Det vil da ta ca. 30-45 sekunder f\u00f8r den er helt ferdigstekt.<\/p>\r\n\r\n<p>N\u00e5r lefsen er ferdig stekt er det viktig at den oppbevares i et fuktig h\u00e5ndkle, dette for at lefsen skal holde\u00a0seg myk. \u00a0\u00a0<\/p>\r\n","width":null,"position":null,"type":"factsBlock"}]}](https://st-1oxod8h5nb.nf.cdn.netflexapp.com/media/l/1100x620/1495613444/tortilla-lefse.jpg)
Hvordan kjevle ut en lefse
Har du lyst å lage hjemmebakt lefse eller tortilla? Vi viser deg her hvordan du skal kjevle ut deigemnet








Tips til steking og oppbevaring av lefse
Når lefsen har stekt en stund vil du etterhvert kunne se antydning til små bobler i lefsen, da må du snu den og steke videre på andre siden. Det vil da ta ca. 30-45 sekunder før den er helt ferdigstekt.
Når lefsen er ferdig stekt er det viktig at den oppbevares i et fuktig håndkle, dette for at lefsen skal holde seg myk.