Fem år siden pandemien
12. mars 2020 ble alle sendt hjem fra skoler og arbeidsplasser. Norge ble lukket ned. Vi var i en pandemi med usikkert utfall. Mange snudde sine handlevaner brått, og hamstret mat. Usikkerheten spredde seg raskt; har vi nok mat til alle i Norge?
For fem år siden var det lenger mulig å bevege seg rundt i samfunnet, spise ute eller reise. Fra 12. mars 2020 skulle vi lage egen mat og spise hjemme. Ansatte i Norgesmøllene gjorde en fantastisk innsats for å sikre at ikke dagligvarebutikkene gikk tomme for mel og havregryn i denne perioden. Våre tre møller i Norge leverte i 2020 26 % mer mel enn i et vanlig år. Dette utgjør ca. 3,5 kg ekstra mel til hver eneste husholdning i Norge!
I urolige tider for Europa og verden er det ekstra viktig å verne om og investere i norsk matproduksjon. I snart 160 år har vi hatt norske eiere, og vi har sørget for at bakeren har mel til å bake sine grovbrød og boller, både i bakerier og hjemme. Så når du kjøper et produkt fra Norgesmøllene, kjøper du mer enn bare mel, du gjør en investering i Norge!
#selvforsyning, #matsikkerhet, #beredskap, #norskeierskap