Tallkake
Tallkake

Tallkake

Lenke kopiert!

Ingredienser

1 pose Saftig sjokoladekake
2 dl vann
1 dl nøytral olje (solsikkeolje eller rapsolje)
2 stk egg

Sjokoladekrem

250 g mykt smør (romtemperert)
500 g melis
3 ss kakao
5 ss kaffe

Slik gjør du

1
Lag sjokoladekake som beskrevet på posen
2
Stek den i en liten langpanne 20x 30 cm i ca. 30 min.
3
Skjær ut ønsket tall. Du kan gjerne lage en mal av papir på forhånd som du skjærer ut etter.
4
Bland alle ingredienser til sjokoladekremen og pisk godt i noen minutter.
5
Del kaken i 2 på langs. fyll med krem inni. Legg den andre delen oppå og ha på krem på toppen. Pynt med det du måtte ønske av godteri, friske bær, strøssel og lignende. .

Tips

Kakerestene fra utskjæringen av tallet kan brukes til å lage cake pops. 

Du trenger: 
200 g sjokoladekake
100 g sjokoladeglasur eller syltetøy
300 g smeltet sjokolade
Strøssel

Slik gjør du: 
Kjør allt sammen i en kjøkkenmaskin.
Lag sjokoladekuler på ca. 3 cm i diameter og stikk et grillspyd inn i kulene.
Dypp i smeltet sjokolade og pynt med strøssel. 

Produkter du kan benytte til denne oppskriften

Lignende oppskrifter