

Speltbrød med surdeig
Nybakt speltbrød med surdeig er alltid godt. Har du pizzastein hjemme, anbefaler vi at du prøver å bake på den for ekstra god, sprø skorpe på brødet. Denne oppskriften gir to brød
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
500 g | Møllerens Speltmel siktet |
500 g | Møllerens Speltmel sammalt grovmalt |
6,5 dl | lunket vann (38-40°C) |
2 ts | salt |
200-300g | surdeigsstarter med spelt (se lenke under) - Eventuelt 10 g gjær i tillegg |
I stedet for siktet- og sammalt speltmel kan du bruke en av våre ferdigblandinger som Kornbrød, Solsikkebrød, Grovbrød eller Havrebrød. Bruk oppskrift som over |
Slik gjør du
1
|
Ta surdeigsstarteren ut av kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i 1 time |
2
|
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen godt til den er blank og smidig |
3
|
Ha deigen i en bolle som er smurt med olje, og dekk til med plast. La deigen stå over natten |
4
|
Hell deigen forsiktig ut på et melstrødd bord, del den opp i 2 brød som du setter på en bakeplate med bakepapir |
5
|
Sett brødene rett i ovnen på 250°C og stek videre på 220°C i ca. 30 min eller til brødene er gyldne, sprø og fine. Har du en pizzastein kan du også varme opp denne på forhånd og skyve bakepapir med brødene inn på denne i ovnen, og steke på steinen. Brødene får en enda sprøere skorpe med denne metoden |
6
|
Du kan også bake ut brødene i en støpejernsgryte. Varm denne opp i ovnen på forhånd, og ha hele deigen oppi varm gryte som er strødd med mel. Stek i 30 min på 250°C med lokk, og 15 min på 200°C uten lokk |
7
|
Du kan fint bake brødet med bare surdeig, mel, salt og vann, men ønsker du litt volum på brødet anbefales det å tilsette 10 g gjær pr. kg mel |