

Sitronterte med marengs
Lenke kopiert!
Ingredienser
1 pose | Saftig sitronkake |
2 dl | vann |
3 stk | eggeplommer |
1 dl | nøytral olje (solsikkeolje eller rapsolje) |
1 glass | lemoncurd |
3 stk | eggehviter |
180 g | sukker |
Slik gjør du
1
|
Rør sammen Sitronkakemiksen med vann, olje og eggeplomme. Ha røren i en paiform ca. 22-24 cm |
2
|
Stek terten midt i ovnen ved 180℃ i ca. 20-25 min, avhengig av ovn. Avkjøl terten i formen. |
3
|
Pisk eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret inntil du har en fast marengs. |
4
|
Smør lemoncurd over hele terten og fordel marengs over. Stek ved 250℃ til marengsen begynner å få farge. Du kan også bruke en gassbrenner hvis du har dette |