
Alle ingrediensene (utenom rosinene, tranebær og nøttene) has i en bolle, og blandes med en kjøkkenmaskin. Bruk en slikkepott til å få opp alt det tørre i bunnen
Deigen blandes til den er godt blandet og blir smidig. Med det menes at når man trekker i den med pekefinger og tommel, kan man strekke deigen uten at den ryker lett. Men en normal kjøkkenmaskin, tar det ca. 10 min å elte deigen nok
Elt/ bland til deigen får "temperatur", med det menes den skal ikke være kald når du holder den inntil underarmen. Den bør ikke være for varm
Tilsett forsiktig tranebær, rosiner og mandler når alt er eltet godt sammen (viktig at ikke deig med rosiner eltes for hardt, da vil rosinene knuses)
Del deigen opp i deigemner på ca. 320 g
La emnene "hvile" i ca. 15 min etter at de er delt opp og trillet runde som store boller
Når de har "hvilt" litt, trykkes de litt ned, men ikke flate. Så deler du denne først rett over slik at du får to "halv måner", og disse deles igjen i to. Dette blir da 4 "Kakestykker" som settes på plater med bakepapir. Det bør være plass til ca. 12 på en normal stekeplate
Lag en grop i hver bolle og legg i en skje med eplesyltetøy eller annet deilig fyll avhengig av smak og sesong
Stekeovnen settes på max, dette er ca. 240-250 °C, bruk ikke varmluft på hvetebakst. Det tørker ut unødig
Når bollene har vokst seg ca. til dobbel størrelse setter du de rett i ovnen, og steker de i fra 8 - 10 min, men ikke mer
Når Baker Angel skal heve disse før steking, plasserer han platene over oppvaskkummen på kjøkkenet. I kummen har han på varmeste vann fra varmtvannstanken. Så legger han en stor plastpose (noe som er tett) over det hele, slik at fuktigheten fra varmtvannet og temperaturen gir deigen riktige levekår under plasten. Prøv å støtte opp plastposen med noe slik at ikke posen ligger nedpå bollene, da kan den klistre seg fast