

Julekringle med pistasjkrem
Denne kringlen med pistasjkrem gir smaken av jul, men passer også godt resten av året. Oppskriften gir to kringler.
Over 60
Middels
Lenke kopiert!
Ingredienser
Kringle |
|
1 pk | Møllerens Verdens beste* Boller |
1 pk | gjær (eller 1 pose tørrgjær) |
4 dl | lunkent vann |
100 g | smør/olje |
pistasjkrem |
|
200 g | smør |
150 g | brunt sukker |
50 g | kakao |
150 g | pistasjnøtter |
Slik gjør du
Kringledeig |
|
1
|
Tøm posens innhold i en bakebolle |
2
|
Tilsett 1 pk gjær, 4 dl lunkent vann (38-40 °C) og 100 g smeltet smør eller 1 dl olje/flytende margarin |
3
|
Elt deigen ca. 5 min i en kjøkkenmaskin eller 10 min for hånd til deigen blir smidig |
4
|
La deigen hvile 10 min mens du lager pistasjfyllet |
Pistasjkrem |
|
5
|
Kjør pistasjnøttene i en foodprosessor |
6
|
Bland sammen med smør, sukker og kakao til en luftig masse |
Kringle |
|
7
|
Del deigen i to, og kjevle hver deig ut til et rektangel på ca 50 x 55 cm |
8
|
Smør pistasjekremen over deigen |
9
|
Brett ene halvparten av rektangelet mot midten. Brett den andre halvparten over slik at det blir 3 lag. Strø pistasjenøtter på toppen. Stengene heves på et lunt sted i 45 – 60 min |
10
|
Stekes på midterste rille 210⁰C 10 – 12 min. Avkjøles på rist. Dekoreres med smeltet sjokolade, og skjæres i trekantede stykker |